duminică, 8 mai 2011

Riso venere con gamberetti


Saptamana trecuta am gasit la supermarket orez negru sau orez "Venere". Este un orez integral negru, care in timpul coacerii ne umple bucataria de mirosul painii coapte, mmmm. Originar din  China se cultiva si in Italia in zona numita Pianura Padana. Naste sub denumirea de "Orezul interzis de Imparat", deoarece datorita proprietatilor nutritionale si afrodisiace era consumat numai de marii imparati. Orezul "Venere" contime o mare cantitate de saruri minerale, Magneziu, Fosfor si Seleniu, foarte bune pentru organismul nostru. Este un orez special si pentru asa orez era nevoie de o reteta speciala si usor de facut. Pentru 2 portii am nevoie de: 150 gr. de orez Venere, 200 gr. de gamberetti, 1 dovlecel verde, 2 linguri ulei de masline, 300 lt apa, sare, piper, 2 frunze de salvie proaspata, 1 legatura de Erba cipollina daca nu aveti verde puteti folosi si uscata, 200 lt de vin alb.

Fierbem orezul in 300 lt de apa si 100 lt de vin alb, pentru 30 minute, eu l-am facut la vaporiera 20 de minute.Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei de masline, gambereti si cele 2 frunze de salvie.Lasam sa se rumeneasca foarte putin gamberetti si stingem apoi cu vinul alb ramas. Adaugam dovlecelul taiat cubulete si lasam sa se evapore vinul.

La final adaugam orezul copt si erba cipollina, eu am avut uscata.


Un orez foarte bun, Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu