miercuri, 9 noiembrie 2011

Trippa alla milanese

Astazi va propun o reteta italiana din regiunea Lombarda foarte gustoasa si simplu de facut. O alternativa la binecunoscuta 'ciorba de burta', o alta reteta unde principalul ingredient este burta de vaca.

















Ingrediente: 
500 gr de burta, gata curatata si fiarta
2 cepe medii
2 morcovi
1 tulpina de telina
600 gr fasole alba boabe mari firta
1 pahar de vin alb
2 pahare de supa de legume
ulei de masline
50 gr sos de rosii
sare, piper, oregano, salvie.

Incepem prin a curata si taia ceapa, morcovul si telina. Le punem la calit in ulei de masline pentru 5 minute. Taiem burta fasii subtiri cam de jumatate de centimetru si o adaugam legumelor impreuna cu 4 frunzulite de salvie proaspata. Amestecam putin, adaugam paharul de vin alb, acoperim cu capacul pentru 15 minute pana se evapora vinul. Dupa ce au trecut cele 15 minute, adaugam supa de legume impreuna cu sosul de rosii si lasam sa fiarba la foc mic pentru alte 15 minute. Aproape de final adaugam fasolea boabe si mai lasam pe foc 5 minute. Condimentem cu sare, piper, oregano dupa gust.

 Iata si trippa nostra gata sa fie gustata, alaturi de o felie de paine crocanta si un pahar de vin alb.


Saru'mana pentru masa c-a fost buna si gustoasa!

2 comentarii:

  1. Ce bine arata!Imi place foarte mult mancarea de fasole!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur draga Iangmina ca iti place fasolica mea. Te pup si te mai astept.

    RăspundețiȘtergere