duminică, 8 aprilie 2012

Briose cu kiwi



Ce spuneti de cateva briose cu kiwi ideale pentru micul dejun?! Pe mine aceste minunatii m-au fermecat pur si simplu. Sunt super bune, super pufoase si super rapide, la mancat mai ales :).

Ingrediente:
4 oua medii
150 gr. kiwi pasat
150 gr. de zahar
120 gr unt la temperatura camerei
1 esenta de vanilie
200 gr de faina
1 praf de sare
1 plic de praf de copt

Separam galbenusurile de albusuri, acestea din urma se bat spuma cu un praf de sare. Galbanusurile se  amesteca separat cu zaharul pana se topeste putin, nu trebuie neaparat sa amestecati pana nu se mai simte zaharul, se amesteca pana cand se obtine o crama galben deschis. Adaugam dupa untul la temperatura camerei, esenta de vanilie. Fructele de kiwi le curatam de coaja si le  dam la robot pana obtinem un pireu. Adaugam dupa si pireul de kiwi peste galbenusuri La la final cernem faina impreuna cu praful de copt si o incorporam bine in compozitia de galbenusuri. 
Ne pregatim formele pentru briose, eu folosesc ca de obicei formele de silicon, daca nu aveti de silicon si folositi o tava pentru briose, tapetati fiecare forma cu hartie de copt, incalziti cuptorul la 180 de grade.
Bun formele sunt pregatite, cuptorul incins, adaugam usor albusurile peste compozitia de briose si amestecam cu o lingura de sus in jos, rotind in acelasi timp de vas. Turnam compozitia in forme si dam briosele la cuptor la 180 de grade pentru 20-25 de minute, depinde de cuptor.



La final vom aveam briose super parfumate si foarte gustoase, la noi nu au rezistat decat o zi.


 Pofta buna! Va pup cu drag.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu