sâmbătă, 25 februarie 2012

Salata cu branza telemea


Reteta acestei salate o am de la soacra mea., este o salata pe care o face mai mereu cand are o bucata de telemea in casa, si e apreciata de absolul toata toata lumea.  E o salata foarte buna care merge excelent cu  rosii, noi asa o mancam. La noi in familie, la aceasta reteta eu ma ocup doar de facut maioneza si decorul, de restul se ocupa sotul, care este pur si simplu inebutit dupa ea. De ce avem nevoie? Binenteles de telemea, 4 oua fierte si o ceapa mica. Pentru decor folosim maioneza, aici avem nevoie de 2 galbenusuri crude, 2 lingurite de zeama de lamaie, sare, piper si ulei cam 200 ml.

Telemeaua se da pe razatoarea mare si se aseaza jumatate pe platou. Se toaca ceapa foarte fin si se aseaza peste primul strat de branza.


Adaugam si restul de telemea. Cele 4 oua fierte le taiem in doua si le asezam in cerc deasupra branzei.

 Acum ne ocupam de maioneza. Eu am folosit un robor de bucatarie, am pus in recipient cele 2 galbenusuri, sarea, piperul si 1 lingurita de zeama de lamaie si putin ulei dupa am pornit roborul, am adaugat apoi, putin cate putin uleiul si la final cealalata lingurita de zeama de lamaie, si gata maioneza.  Am pus maioneza intr-un sac a posch si am ornat salata, dupa cum am avut chef, aici fiecare are imaginatie si o poate orna dupa preferinte.

Va recomand sa lasati salata la frigider cam jumatate de ora inainte sa o devorati, astfel se vor uni bine toate gusturile, si oricum o felie e deajuns, la cat de calorica e :P, dar odata la masa de pranz e excelenta. Ce e drept vom lucram dupa mai mult la sala, dar am mancat aceasta minuata salata :)

Pupici! Va mai astept!

p.s: Imi pare rau ca nu reusesc sa postez constant retetele care le fac, dar din pacate timpul e scrut si daca ar fi dupa mine as face ziua de 48 de ore nu de 24, asta e! Pupici!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu