marți, 14 februarie 2012

Inimioare dulci


Va doresc tuturor o zi frumoasa, plina de iubire, caldura si multi pupici. Si ca sa fie ziua si mai placuta ce spuneti de un dulce inimos? Va propun aceste inimioare dulci, rapide, nu dureaza  mai mult de 30 de minute sa le preparam, deci ne ramane timp sa ne pregatim si de intalnirea din seara asta :).
Ingrediente:
1 pchet de foietaj dreptunghiular
1 ou
2 forme pentru biscuiti in forma de inimiara, una mica si una mare
2 linguri de ricotta
2 linguri de mascarpone
2 linguri de zahar farin vanilat
putina coaja de portocala
fulgi de ciocolata

Intai dam drumul la cuptor sa se incalzeasca la 200 de grade si dupa ne apucam de treaba.
Intindem foaia de aluat si cu ajutorul formei de inimioara mare decupam 14 inimi mari si le asezam pe foaia de copt. Tot cu ajutorul formei mari decupam alte 14 inimi si in mijlocul fiecarei inimi decupam alte 14 inimi de data aceasta cu forma mica, obtinand astfel o inima cu gaura in forma de inima.



Ungem cu ou fiecare inima asezata in tava si deasupra asezam inima cu gaura.


Si gata, dam la cuptor pentru 10 minute la 200 de grade.
Acum ne ocupam de crema. Amestecam ricotta cu mascarponele, zaharul si cuoaja de portocala pana obtinem o crema consistenta.
Inimioarele s-au copt.

Cu ajutorul unei lingurite spargem usor mijlocul fiecarei inimi sa facem loc pentru crema.


Ne folosim de un sac a poche, sau o lingurita cum doriti si umplem fiecare inimioara cu crema. Decoram cu fulgi de ciocolata si .... gata!!!


 Pupici si sa va iubiti multi, nu doar de Sf. Valentin!


Happy Valentines Day!!!!

Un comentariu:

  1. Idea e luata de aici: http://video-ricette.giallozafferano.it/videoricetta/Cuori-di-sfoglia-salati.html -daca doriti si o varianta sarata.

    RăspundețiȘtergere