joi, 27 iunie 2013

Supa Crema de Mazare cu crutoane / Crema di piselli con crostini di pane

Ce spuneti de o supa crema de mazare lejera, usor de facut si plina de vitamine? Imi plac la nebunie supele de orice fel, dar de cand am descoperit reteta asta nu ma mai po satura :)). De ce avem nevoi? De mazare binenteles, cam 300 grame congelata, depinde de cantitatea de supa dorita, o ceapa medie, 2-3 dovlecei mici verzi, 1 morcov, sare, piper, ulei de masline si putina smantana.




Pentru inceput curatam ceapa, morcovul si dovleceii, dupa care ii punem la fiert cu putina sare si piper, avand grija sa punem apa cat sa acoperim legumele. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam mazarea si mai lasam inca 10-15 minute. 
Acum nu ne ramane decat sa folosim un blender vertical sau unul normal, cu ajutorul caruia pasam toate legumele pana obtinem o crema mai grosuta. Gata, nu ne ramane decat sa adaugam putin ulei de masline si putina smantana. 

Langa preparam crutoanele de paine. Cateva felii de paine le taiem cubulete, le asezam intr-un castron peste adaugam putin ulei de masline, sare, piper, boia si un catel de usturoi pisat daca dorim si ne place. Amestecam totul, asezam cuburile de paine intr-o tava acoperita cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 15-20 de minute la 180 grade, si din 5 in 5 minute deschidem cuptorul si le amestecam sa se rumeneasca bine pe toate partile.
 Pofta buna!




Crema di piselli con crostini di pane


Che ne dite una zuppa crema di piselli semplice, facile da fare e piena di vitamine? Adoro le zuppe di ogni genere, ma da quando ho scoperto questa ricetta non voglio altro :)). Che ci serve per questa zuppa? I piselli, naturalmente, circa 300 grammi congelati dipende dalla quantità di zuppa che si desidera, una cipolla media 2-3 piccole zucchine verdi, 1 carota, sale, pepe, olio d'oliva e un po 'di panna.
 Per iniziare puliamo le cipolle, carote e zucca, poi mettetele a bollire con sale e pepe, avendo cura di mettere l'acqua sufficiente a coprire le verdure. Quando le verdure sono quasi cotte aggiungere i piselli e lasciare ancora 10-15 minuti. Ora non ci resta che  frullare le verdure  fino quando otteniamo una crema spessa. Va bene aggiungiamo un po 'di olio d'oliva e un po' di panna.
Vicino prepariamo i crostini di pane. Alcune fette di pane tagliarli a cubetti, metterli in una ciotola aggiungere un po 'più di olio di oliva, sale, pepe, paprika dolce e uno spicchio d'aglio, se lo si desidera e ci piace. Mescolate, mettete i cubetti di pane su una teglia rivestita di carta forno e diamo tutto al forno per 15-20 minuti a 180 °, e apriamo ogni 5 minuti il forno e giriamo i pezzi di pane in modo che gli facciamo rosolare bene su tutti i lati



  Buon appetito!
:*

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