miercuri, 16 mai 2012

Rulada aperitiv cu fenicul - Torta salata con finocchio

 Pentru cei ce iubesc feniculul si vor o noua reteta in care personajul principal este chiar el, va propun cu mare drag aceasta minunata rulada aperitiv, care poate fi mancata si ca felul doi la o masa.

Avem nevoie de: 
1 pachet de foi - etaj
1 fenicul mediu
100 gr. branza proaspata de vaci sau urda de oaie
2 oua
100 gr. branza moale tip brie
sare, piper,
patrunjel, marar.
1 ou pentru uns
seminte de susan si mac

Pentru inceput curatam feniculul, indepartand partea superioara cu frunze si il spalam bine sub apa curenta. Il taiem in doua si pe lung il feliem  in fasii de jumatate de centimetru. Intr-o tigae punem 2 lingurite de ulei de masline si peste adaugam feniculul. Il lasam sa se caleasca usor 5 minute dupa care adaugam jumatate pahar cu apa, sare, piper si lasam la foc iute sa se inabuseasca sub capac pana se evapora toata zeama.


Separat batem oualele cu branza proaspata, sare, piper, putin marar si patrunjel.
Adaugam compozitia obtinuta peste fenicolul copt.

E timpul sa ne ocupam de copt. Incalzim cuptorul la 200 de grade. Intindem pe masa de lucru foaia de foietaj si deasupra turnam compozitia. Adaugam pe ici pe colo bucatele de branza brie, si dupa rulam.


Ungem rulada cu ou batut si presaram deasupra dupa preferinte seminte de mac sau susan, eu am pus de ambele :)


Cuacem rulada pentru 20 de minute la 200 de grade.

Va servec si pe voi cu o felie din aceasta minunata rulada.


Va multumesc de vizita si va mai astept cu mare drag.

Torta salata con finocchio

Per  questa ricetta abbiamo bisogno di:

-           1 finocchio di medie dimensioni
-          1 pasta sfoglia
-          2 uova
-          100 gr ricotta fresca
-          100 gr. formaggio brie
-          Sale, pepe.
-          Aneto, prezzemolo
-          1 uova per coprire la torta
-          Semi di sesamo e semi di papavero

Per prima cosa puliamo bene il finocchio. Tagliamo la parte sopra con le foglie, e lo laviamo sotto acqua corrente. Lo taglio in fettine sottile da mezzo centimetro e lo facciamo friggere in 2 cucchiaini di olio extra vergine di olive per 5 minuti. Passati  i 5 minuti mettiamo sopra mezzo bicchiere di acqua, copriamo con un coperchio e a fuoco forte facciamo cuocere i finocchi finno quando non sarà evaporato tutto il liquido.
Dopo sbattiamo le 2 uova con la ricotta, sale, pepe, prezzemolo e aneto. Tutto questo va mischiato con i finocchi.
Stendiamo la nostra pasta sfoglia e sopra ci mettiamo il nostro composto. Arrotoliamo, mettiamo sopra il uovo sbattuto con un pennello e spolveriamo con i semi di sesamo e papavero. La nostra torta va in forno già caldo a 200 gradi per 20 minuti.


Buon appetito e un bacio a tutti!

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