sâmbătă, 26 mai 2012

Sandwich


Buna Dimineata!!!
Ce spuneti de un mic sandwich pentru micul dejun de weekwnd :) ? Unul cu dolecei, ardei, mozzarella, pesto, prosciutto si minunata paine crocanta si calda ?! mmmmmm Deja v-am starnit interesul, stiu :). Reteta originala am gasit-o pe site-ul Laurei Vitale.
Pai ce mai asteptam? sa trecem la treaba ca e ziua scurta si mai avem si altcea de facut :).
Mai intai incalzim gratarul electric sau sandwich maker-ul, daca nu aveti de nici unele nu-i bai, folosim gratarul tip tigae pentru aragaz.
Taiam dovleceii pe lung, ardeii ii saram piperam si ii asezam pe gratar cam 2 min. pe o parte si 2 min. pe cealalta.

Feliem painea si  fiecare felie o ungem cu putin pesto, crema de busuioc atat de aromata si delicioasa. Asezam dupa feliile de dovlecel si ardei, mozzarella si prosciutto. Saram si piperam mozzarella. Formam astfel un sanidwich frumos pe care il punem pe gratar pentru 3 min.



In bucatarie deja incepe sa miroase a foame :)), asa ca va invit la un sandwich super bun.
Reteta aceasta o puteti face dupa bunul plac, puteti inlocui ingredientele dupa preferinte, daca va plac vinetele pe gratar, puteti adauga si asa ceva sau daca va plac, ciupercile pe gratar, daca nu aveti un ingredient din cele enumerate nu e nici o problema pentru ca asa cum spune si Laura:

''In your kitchen you are your own boss!''

Video aici


Pupici si sper sa va placa ideea de mic dejun.


Panini  

Oggi che ne dite se facciamo de un bel panino con mozzarella, zucchine, peperoni, prosciutto e il delizioso pesto alla genovese.
Ok.
Ci prepariamo per prima la piastra, che lo mettiamo a riscaldarsi.
Le zucchine li tagliamo a fette insieme ai peperoni, saliamo pepiamo e li mettiamo per 4 minuti  su la piastra: 2 minuti su una parte e 2 sull’altra parte.
Stendiamo  su le fette di pane un può di pesto alla genovese. Puoi ci mettiamo le zucchine, i peperoni, la mozzarella, che lo saliamo  e pepiamo, e alla fine il prosciutto, o coppa o salame, quello che avete.
Mettiamo i nostri panini  su la piastra per 3 –4 minuti e alla fine, mmmm, dei deliziosi panini.
La ricetta originale lo pressa da qui.


Un bacio a tutti e buon appetito!!

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